Üzembe helyezés

A kerékpárokat részben vagy teljesen összeszerelve kapjuk meg a gyártóktól, amely a kiválasztott márka és típus függvényében dobozban vagy védőtakaróval ellátva érkeznek meg. A kerékpárok ebben a gyári dobozban vagy csomagolásban kerülnek kiszállításra, annak érdekében hogy ne sérüljenek a termékek.

Fontos, hogy ebben a formában a kerékpárok még nem használhatóak!

A kerékpárokat az első használat előtt üzembe kell helyezni, még abban az esetben is, ha a kerékpárok teljesen össze vannak szerelve.

A szállítás miatt ki kell szedni az első kereket és a pedálokat valamint meg kell lazítani és el kell fordítani a kormányt is, így ezt célszerű az üzembe helyezéssel együtt megtenni a legközelebbi kerékpár szervizben, aminek a költsége 5.000 és 10.000 Ft körül szokott lenni.

Mit jelent az üzembe helyezés?

Az üzembe helyezés során be kell állítani a fékeket illetve váltókat, az összes csavart megfelelő nyomatékon meg kell húzni, a keréknyomást optimálisra kell állítani, a csapágyakat meg kell zsírozni.

Az üzembe helyezést követően kb. 100 km után javasolt a szakszervizbe visszavinni a kerékpárt, hogy meghúzzák az esetlegesen meglazult csavarokat, beállítsák a megnyúlt bowdeneket.

Ki helyezheti üzembe a kerékpárt?

Ajánlott, hogy szakszervizben végeztessük el ezt a műveletet, hiszen elsődleges szempont, hogy biztonságos legyen a biciklink és minden alkatrész megfelelően legyen beállítva. Ennek a költsége 5.000 – 10.000 Ft körül mozog.