Kerékpár Típusok

Biciklit szeretnél venni, de nem tudod hogy milyen típusú kerékpárt válassz? A bőség zavarában szenvedsz vagy csak szeretnéd tudni hogy mi a különbség a Mountain Bike és a Gravel kerékpárok között? Teljesen elvesztél a kerékpár típusok világában? Mi segítünk eligazodni a bicikli kategóriák rengetegében, hogy a leginkább hozzád illő és megfelelő kerékpárt sikerüljön kiválasztanod.

Szerencsére nálunk minden kerékpárt és segítséget egy helyen megtalálsz! Ha a leírás alapján megtaláltad a szívedhez közel álló kategóriát, akkor a webshopunkban azonnal kiválaszthatod álmaid biciklijét, amit 2-5 napon belül kiszállítunk Neked!

Az egyenletlen terepek királya

Ahogy a neve is sugallja, a Mountain Bike vagy MTB kerékpárokat alapvetően a helyi terepekre tervezték. Szilárd, rendkívül tartós vázzal és kerekekkel rendelkezik és jellemzően széles nyomású gumiabroncsokkal felszerelt. Töretlen népszerűségét mégis a sokoldalúságának köszönheti, hiszen a hegyikerékpárok között megtalálható a kifejezetten sportolásra felszerelt bicikli, de ugyanúgy megtalálhatóak a hobbi vagy hétköznapi felhasználásra szánt kerékpárok is. Kiváló választás ha biciklizés során inkább az erdőket vagy föld utakat részesítjük előnyben.

Gravel Kerékpár

A mindenes kerékpár

Nagyon leegyszerűsítve a Gravel kerékpárok az országúti és a Cross kerékpárok keveréke. Az elmúlt évek egyik legkeresettebb biciklije, mivel jóformán minden terepre alkalmas, akár a tükörsima aszfaltokat rójuk vagy macskakövekre tévedünk, akár egyeletlen terepre hajtunk, a Gravel bicikli a tökéletes választás!

A városi ingázó

Ezt a kerékpárt kifejezetten a városi utakra tervezték, ahol a legfőbb cél a kényelem, komfort és a praktikum biztosítása.  Munkába járáshoz is ideális választás, hiszen jellemzően ezen biciklik alapfelszereltségben rendelkeznek láncvédővel, sárvédővel vagy szoknyavédővel, így kényelmesen használhatjuk elegánsabb öltözékben is. De ha ez nem lenne elég, akkor ezekre a kerékpárokra nagyon könnyen felszerelhetőek az egyéb kiegészítők mint például az első kosár vagy csomagtartó elem.  

Városi Kerékpár
Folding Kerékpár

Legjobb választás kicsi tárolókhoz és tömegközlekedéshez

Kicsi a lakás és nincs elég helyed tárolni a kerékpárod? Nyaraláshoz is szívesen elvinnéd a kedvenc kétkerekűd de nem akarod lehajtani az üléseket? Akkor számodra a legideálisabb megoldás a Folding bicikli! Ne aggódj, ez a bicikli pillanatok alatt kinyitható és összecsukható ugyanakkor rendkívül stabil és biztonságos szerkezet.

A kényelmes mindenes

A Cross kerékpárokat vegyes használatra tervezték. A szélesebb gumik, az egyenes kormánynak és strapabíró váznak köszönhetően ennek a biciklinek nem akadály a járda, burkolatlan ösvény, fű, kavics vagy murvás terep sem. A jellemzően teleszkópos villával és hidraulikus tárcsa fékkel szerelt biciklik rendkívül sokoldalúvá és bármilyen terepen kényelmessé teszik ezt a típust.

Cross Kerékpár
Országúti Kerékpár

Az aszfalt királya

Ez a kerékpár az aszfaltra és a gyors tekerésre született. A köznyelvben versenybringaként is ismert kerékpár, ami koskormánnyal és vékony általában sima gumikkal szerelt valamint a többi bicikli típushoz képest könnyebb vázzal rendelkezik. Ennek megfelelően egyenletlen útburkolatra vagy terhet szállítására nem igazán alkalmas.

A túrázók kedvence

Kifejezetten túrázásra tervezett bicikli, csomagtartóval és kényelmes nyereggel. Ha sokat túrázol és egy strapabíró de mégis kényelmes, sok csomaggal elbíró biciklit keresel, akkor a Trekking lesz a Te választásod!

Trekking Kerékpár
Cruiser Kerékpár

Az amerikai cirkáló

Az egyik legdivatosabb és rövid, sík utakon az egyik legkényelmesebb kerékpár típus. Óriási ballonos gumikkal szerelt, az ergonomikus kormány és puha markolt pedig biztosítja hogy kényelmesen cirkálj végig az utadon. Ezt a biciklit nem az őrült tempókra és a magas szintkülönbségre tervezték, ugyanakkor a legjobb választás ha csak kényelmesen, nyugodtan szeretnél eltekerni a célállomásodra.